Legendární výlet Benedikta XVI. tentokráté do České republiky

Zatni svůj BiCEPS!

24. 8. 2009 15:37
Rubrika: duchovní příprava | Štítky: z jedné vlny

Vzpomínáš na ActIv8 a WYD 08? Tématem těchto dvou setkání bylo „Dostanete sílu Ducha svatého a budete mi svědky“. Přijali jsme na nich tedy sílu Ducha svatého. Sílu, která nám má pomoci žít opravdový křesťanský život. Ale proto, aby se nám ta síla jen tak neztratila, nevypařila se jak pára nad hrncem, je třeba ji i pravidelně cvičit a posilovat! Co teda s tím?


 

Určitě víš, že k nám už skoro doslova za pár dní zavítá papež Benedikt XVI. A o tom, že se chce v rámci své návštěvy České republiky speciálně potkat i s mládeží a ministranty ve Staré Boleslavi, už jsi možná taky něco zaslechl. (A jestli ne, tak to čteš aspoň teď, a to ještě není tak úplně pozdě ;-))

 

Víš, jaké je téma papežovy návštěvy naší země? Ano? Ne? Je to víra, naděje a láska! Tři ctnosti, bez kterých by byl ten náš křeťanský život pěkně prázdný. A tak se tu nabízí jedna možnost, či spíše nabídka, pro vás všechny - dostali jsme sílu Ducha svatého a dar víry... Právě letos tedy můžeme začít posilovat svou víru, naději a lásku! A jelikož ve dvou a více se to vždycky lépe táhne, můžeme to posilování zkusit i společně, se svými přáteli a dalšími mladými. Přijímáš tuhle výzvu?

 

BiCEPS, aneb Společná duchovní příprava mládeže na setkání se Svatým otcem

je právě ta nabídka, o které tu byla řeč. O co, že se jedná?

 

Svůj BiCEPS posílíš hned v několika krocích:

  • Bonus: dary Svatému otci od mládeže
  • internetem
  • Citáty (velká soutěž)
  • E-neděle (texty na zamyšlení)
  • Poselství (Boží slovo) 
    • Smskování

 

Asi z toho nejsi zrovna moudrý, zkusím Ti to tedy více přiblížit :-)

BiCEPS = užitečné “posilování“

1) Bonus: Fotokniha a dar na misie - dary Svatému otci od mládeže:

Fotokniha bude darem, který bude Benediktu XVI. předán jménem mládeže. Fotky v ní zachycují život křesťanské mládeže naší země v diecézích, komunitách a podobně. Na fotografiích je mnoho tváří usměvavých, zamyšlených při hře, práci i modlitbě.

Dar na misie je určen „Pro Afriku“.

Sekce pro mládež České biskupské konference by vás tímto chtěla poprosit o osobní účast na tomto daru.

Žijeme v dostatku a dopřáváme si mnoho věcí jen tak pro potěšení a pohodlnost. Návštěva kina, zmrzlinový pohár nebo vysedávání u počítače nejsou pro náš život nezbytně nutné.  Když se malých věcí zřekneme, když uděláme drobnosti, dokážeme velké věci. Křesťanská láska není jen o slovech, ale má konkrétní podobu. Odepřít si čokoládu nebo jít se železným šrotem do sběrny - to dokáže i ten, kdo u sebe nepozoruje mimořádné schopnosti. Vynalézavosti se meze nekladou. Pro srovnání: v některých zemích Afriky stačí 100 Kč na nejnutnější jídlo pro jedno dítě na půl roku…

Peníze můžete sbírat ve společenství nebo je sami můžete zaslat na zvláštní sbírkový účet 2102316603/2700. Při zaslání vyšší částky (nad 1000 Kč) na požádání zašleme potvrzení o daru. Oficiálním organizátorem sbírky je Asociace křesťanských sdružení mládeže, o.s.

Prostředky, které se shromáždí do 28. září, budou symbolicky předány Svatému otci při mši svaté ve Staré Boleslavi a po ukončení sbírky 30. října 2009 budou Svatému otci zaslány prostřednictvím Apoštolské nunciatury v Praze.

2) internet ( www.signaly.cz; www.navstevapapeze.cz )

Asi netřeba moc komentovat ;-)

3) Citáty

Chtěl bys vidět Benedikta XVI. pěkně zblízka? Je tu šance přesně pro Tebe! Od 1. do 16. 9. 2009 se můžeš těšit na velkou soutěž na www.signaly.cz, kdy se bude pomocí hlasování vybírat nejhezčí citát o víře, naději a lásce. Pravidla soutěže budou již brzy zveřejněna zde ;-) Ptáš se na hlavní  ceny? Není jen jedna! Jsou TŘI! Tak, jak jsou tři vlité  ctnosti…

Jsou to tři vstupenky do VIP prostoru ve Staré Boleslavi a knihy od Svatého otce!

4) E-neděle (texty na zamyšlení na www.signaly.cz) od 8. do 16. 9. 2009

Chceš  se cítit skvěle, doporučujeme číst a rozjímat texty E-neděle! PAULINKY pro nás připravují Boží slovo, zamyšlení a krásný obrázek během devíti dnů novény, kterou se celá Církev modlí společně,..

Kde E-neděli najdeš? Buď ji můžeš dostat přímo na svůj e-mail

http://www.paulinky.cz/E-nedele, nebo ji najdeš na hlavní stránce www.signály.cz

5) Poselství (Boží slovo na www.signaly.cz) od 1. do 26. 9. 2009

Boží slovo s krátkým zamyšlením na každý den. V září se dotkneme církve, víry, naděje a lásky prostřednictvím Slova na den.

Od 17. do 26. 9. 2009 pak proběhne sms lavina! Od 17. 9. se začnou prostřednictvím děkanátních (vikariátních) animátorů mládeže lavinově šířit SMSky s myšlenkami na den. Určitě si najdou cestu i k Tobě.  ;-) A pak je na Tobě, kterých dalších 5 kamarádů dostane tuto SMSku s myšlenkou. Neboj se a poděl se o myšlenku na den a posílej SMSky svým blízkým…

 

Příprava je důležitá. Snad si právě díky ní dovedeme hlouběji uvědomit smysl celého setkání a papežské návštěvy. A je jen na Tobě, jestli přijímáš tuhle nabídku... ;-)

 

 

Zobrazeno 2061×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona