Legendární výlet Benedikta XVI. tentokráté do České republiky

Benedikt XVI. mladým: Vydávejte svědectví v digitálním světě

22. 5. 2009 12:01
Rubrika: aktuality | Štítky: z jedné vlny

Papež Benedikt XVI. včera vyzval všechny mladé lidi k tomu, aby vydávali svědectví o své víře a životě v digitálním světě. V neděli, 24. 5. 2009, slaví totiž církev 43. Světový den sdělovacích prostředků, který je zaměřen na téma Nové technologie a nové vztahy – prosazovat kulturu úcty, dialogu a přátelství.

 

"Nové technologie podle papeže změnily způsob šíření informací ve světě i způsob, jakým lidé spolu komunikují a udržují vzájemné vztahy. Proto papež povzbudil každého, kdo má přístup do "kyberprostoru", aby se zaměřil na podporu a prosazování kultury úcty, dialogu a opravdového přátelství, v níž se mohou rozvíjet hodnoty jako je pravda, soulad a porozumění," informovalo Tiskové středisko ČBK.

"Využívejte nové technologie k tomu, abyste zprostředkovali poznání evangelia," zakončil papež svou řeč, "aby radostná zvěst o nekonečné Boží lásce ke všem lidem zcela nově zazněla v našem stále více technickém světě."

Papežova slova jsou výzvou pro nás všechny - pro uživatele signály.cz. Dokážeme skutečně používat nové technologie k zvěstování radostné zvěsti, evangelia? I to může být podnětem k zamyšlení a přípravou k zářijovému setkání papeže Benedikta XVI. s mládeží ve Staré Boleslavi.

ZDROJ: Tiskové středisko ČBK

Zobrazeno 1501×

Komentáře

Cinik

Vy dva nahoře: snažte se více, s vybranějším slovníkem... :-)

Johan

Tož snažím se.

Honvéd

Také se snažím, ale ViZ mě soustavně maže...žeby neznal psoelství Svatého Otce? ;-)

PavelV

Johan:<br />
:-)))<br />
Něco takového jsem tu od tebe čekal. :-)

Andrea Hýblová (Neposeda)

A nebyl přenos Bible24 právě odpovědí na papežovu výzvu?

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona