Legendární výlet Benedikta XVI. tentokráté do České republiky

Novinka mezi blogy: Papežská návštěva v září 2009

19. 5. 2009 0:49
Rubrika: aktuality | Štítky: "z jedné vlny"

 Blog o Papežské návštěvě spuštěn!

Nejeden z vás už určitě zaslechl, že se do naší země chystá zavítat papež Benedikt XVI. Nejen pro ty, kteří snad o této události ještě neslyšeli, ale samozřejmě pro všechny ty, kteří se chtějí účastnit tohoto zářijového setkání, ať už pasivně či aktivně, bude sloužit tento blog, který by měl přinášet všechny potřebné informace a podněty k tomuto setkání. Tento blog je pouze zpravodajským blogem webu signály.cz - oficiální stránky příjezdu papeže naleznete na adrese http://www.navstevapapeze.cz.

 

„Papežská návštěva je velká událost a troufnu si říct i velký, nezasloužený dar. Jak dar využijeme záleží na nás,“ napsal Jan Graubner, arcibiskup olomoucký, předseda České biskupské konference. Důležitost celé této návštěvy záleží zejména na každém jedinci a jeho osobní přípravě, i na přípravě ve společenství, zejména v rodině. Takové setkání, jakým bude návštěva Benedikta XVI., by nemělo plnit jen funkci typu: „Přijede papež, zařídím, abych mohl na mši sedět nebo stát někde ve předu, ať z něj něco mám a tím to hasne.“ Aby toto setkání bylo plodné a mohlo nás posunout dál, nesmí být pro nás jen setkáním tvořící jeden či dva dny v týdnu. Na takové setkání se potřebujeme připravit.

Na tomto blogu byste měli nalézt různé podněty k přípravě na setkání - hlavně na setkání mládeže s papežem ve Staré Boleslavi, které bude součástí papežské návštěvy, program setkání, krátké zprávy z papežových cest a z příprav a i si tady snad procvičíte svoji angličtinu ;-) Jednoduše se budeme snažit přiblížit, jak na to, aby to zářijové setkání s papežem nebylo jen jako „posezení u kávičky“, ale aby bylo jako něco, co nás může posunout o kousek blíže k Bohu, k sobě samému a druhým zároveň. Svatý otec přece nepřijíždí proto, aby pošimral zvědavost a nasytil hlad po senzacích...

 

KDY? 26.9. - 28.9. 2009

 

KDY v BRNĚ? Neděle 27.9. 2009 mše na letišti v Tuřanech

 

SOUČÁSTÍ je také: 28.9. 2009

Setkání mládeže ve Staré Boleslavi, městě svatého Václava, ku příležitosti národní poutě

Zobrazeno 2174×

Komentáře

marco

Pokud nechcete aby návštěva byla jen „posezení u kávičky“ zapojte se do konkrétní přípravy Staré Boleslavi. Nejbližší brigáda proběhne v sobotu 30. května více viz akce.

vitT

No jako blog je to rozhodně lepší úroveň než oficiální web návštěvy

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona