Legendární výlet Benedikta XVI. tentokráté do České republiky

Babička a dědeček

28. 7. 2009 16:55
Rubrika: aktuality | Štítky: "z jedné vlny"

 Papež označuje prarodiče za nejdůležitější učitele

 Nabízí požehnání církvi skrze oslavu rodičů Panny Marie

 Všímá si liturgického svátku - dne Ježíšových prarodičů. V neděli dal Beneditk XVI. speciální přání a požehnání všem prarodičům na celém světě.

 Papež zmínil prarodiče a jejich roli ve vzdělávání při modlitbě Anděl Páně s věřícími, kteří ho doprovázeli v Les Combes, kde je Svatý otec do středy na dovolené.

 V neděli církev slavila svátek sv. Jáchyma a sv. Anny, Mariiných rodičů.


Role v pastorační práci církve

 „Tento svátek nás přivádí k zamyšlení nad tématem vzdělání, které má velmi důležitou roli v pastorační práci církve," řekl. „Zvláště nás to vybízí k modlitbě za prarodiče, kteří jsou v rodině svědky základních hodnot lidského života."

 Otázka výchovy a prarodičů je vždy velmi důležitá a stává se o to důležitější, když rodiče z různých důvodů nejsou schopni poskytnout dostačující blízkost a výchovu svým dětem během vyrůstání."

Pod ochranou sv. Anny a Jáchyma

Papež svěřil „všechny prarodiče celého světa pod ochranu sv. Anny a Jáchyma" a dal jim speciální požehnání.

„Nechť Panna Maria," ukončil, „která, podle jistých krásných uměleckých ztvárnění, se naučila číst Písmo Svaté na koleni své matky Anny, pomáhá prarodičům vždy udržovat při životě jejich víru a naději v prameni Božího Slova."

 

Zobrazeno 2215×

Komentáře

Giovanni-UH

A Ježíš byl podle Tebe také mytologická postava?

ondrejvalka

Jezis nebyl mytologicka postava, ale to tady, Giovanni, nikdo netvrdi. Eleeshebat je tvrdi, ze je zarazejici zminovat nepravdepodobny fakt, ze se Panna Maria ucila cist na kolene sve maminky.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona