Legendární výlet Benedikta XVI. tentokráté do České republiky

Dar mládeže Svatému otci Benediktu XVI. ve Staré Boleslavi

16. 7. 2009 9:08
Rubrika: duchovní příprava | Štítky: z jedné vlny

Mladí  lidé připravují pro papeže dva dárky. První symbolický dar je fotokniha ze života mladých křesťanů v České republice. Budou v ní shromážděny fotografie z diecézí, komunit a řádů a také z velkých celostátních setkání mládeže, která pořádá Sekce pro mládež ČBK. Druhý dar je spojen s myšlenkou konkrétního projevu křesťanské lásky (solidarity).

Na setkáních mládeže se vždy nějakou formou vybírá na potřebné lidi –  ať již při bohoslužbě (Žďár nad Sázavou 2002 – sbírka pro postižené povodněmi) nebo při benefičních koncertech (Tábor 2007 – sbírka „Pro Haiti“; ActIv8 Velehrad 2008 – sbírka „Pro Ukrajinu“). Letos chceme povzbudit mládež ke skutku křesťanské solidarity, aby věnovala papeži dar na podporu jeho charitativních a misijních projektů v Africe. Veřejná sbírka na tento účel s názvem „Pro Afriku“ začíná 19.7.2009. Uvědomujeme si totiž, že ve srovnání s mladými lidmi z Afriky, kteří se s papežem setkali v Angole v březnu tohoto roku, jsme nesmírně bohatí, a chceme aspoň malým příspěvkem podpořit ty, kdo ve třetím světě trpí velkou chudobou.

Vybízíme mladé lidi k postnímu úsilí: když si něco odepřou, ušetřenou částku mohou věnovat mladým v Africe.

Pro srovnání: Návštěva kina dnes stojí 80-150 Kč, přitom v Africe stačí 100 Kč na půl roku na nejnutnější jídlo pro jedno dítě.

Je možné si odepřít zmrzlinu, nějakou sladkost, ... - vynalézavosti se meze nekladou.

Příspěvky mohou mladí lidé sbírat mezi sebou ve farnostech a darovat pak prostřednictvím svých Diecézních center mládeže nebo poslat přímo na zvláštní účet této sbírky: 2102316603/2700. Při zaslání vyšší částky (nad 1000 Kč) na požádání zašleme potvrzení o daru.

Zobrazeno 1605×

Komentáře

Jenda

Bude kniha i ve více výtiscích? Nepotřebujete ještě nějaký fotky;)? Do kdy je možné příspevky posílat?

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona