Legendární výlet Benedikta XVI. tentokráté do České republiky

Program bohoslužby v Brně

3. 7. 2009 11:10

Informace pro účastníky bohoslužby 27. 9. 2009 na tuřanském letišti v Brně

 

1. Podle předběžných odhadů se mše svaté se Svatým otcem zúčastní desetitisíce lidí. Z důvodu lepší organizace bude plocha pro účastníky bohoslužby rozdělena do sektorů. Sektory blíže k oltáři budou na místenky, které lze bezplatně objednat ve vlastní farnosti.

2. Farníci farnosti Brno-dóm si mohou objednat místenky v zákristii katedrály (případně prostřednictvím e-mailu rkf.brnodom(at)biskupstvi.cz) do konce července. Místenky včetně brožurky s textem bohoslužby a dalšími případnými materiály budou distribuovány během měsíce září.

3. Jeden ze sektorů bude vyhrazen pro vozíčkáře s doprovodem a rodiny s kočárkem.

4. Jeden sektor bude vyhrazen pro ministranty. Menší ministranti musí být pod dohledem zodpovědné dospělé osoby. Pro převlečení bude k dispozici stan.



5. Do sektoru je možné si s sebou vzít skládací sedátko. Deštníky s sebou neberte, znemožnili byste výhled těm, kdo stojí za vámi.

6. Počítejte s tím, že místo v sektorech musí být zaplňováno od časných ranních hodin. Obyvatelé Brna, kteří mají letiště nejblíže, by měli přijít jako první, během rána a dopoledne pak budou přijíždět poutníci ze vzdálenějších míst. Před i po bohoslužbě bude doprovodný duchovní program.

7. Pro cestu na letiště využijte posílenou městskou dopravu. Hlavní nástupní body v Brně budou obsouženy kyvadlově, místa odjezdů budou upřesněna. Auta nepoužívejte, nebude kde je zaparkovat.

8. Případné dary pro Svatého otce budou předány prostřednictvím Biskupství brněnského (paní Marie Stehlíková).

 

zdroj: http://www.katedrala-petrov.cz/papezvbrne.html

Zobrazeno 2178×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona