Legendární výlet Benedikta XVI. tentokráté do České republiky

Odpovědi ze soutěže: Jak nás změní návštěva papeže?

6. 10. 2009 16:34
Rubrika: aktuality | Štítky: z jedné vlny

Během papežské  návštěvy uspořádaly signály.cz pro všechny mladé lidi soutěž, ve které jsme losovali o spoustu krásných cen. Seznam výherců najdete zde. Ale výhru si odnáší i každý soutěžící, který se poctivě zamyslel nad soutěžní otázkou "Jakou očekáváš změnu ve svém životě v důsledku návštěvy papeže v ČR?" Často jste ve svých odpovědích zmiňovali velké povzbuzení ve víře, mimořádný duchovní zážitek, obrovský impuls do života a odhodlání žít lépe. Zde anonymně přinášíme vybraných deset odpovědí, které se nám jevily natolik zajímavé, že by mohly být přínosné i pro vás, ostatní uživatele.

„Úplně velkou změnu neočekávám, ale už teď vím, že se dost změnil můj vztah k církvi. Neberu ji jako nutnou instituci, ale jako opravdovou rodinu."

„ Papež přijel na mý narozeniny:-) Setkání s ním bude určitě hluboký a zajímavý a když budu celý příští rok vzpomínat na toto setkání v Boleslavi, budu plná radosti, protože věřím, že nás papež povzbudí, že nejsme sami - i v tak ateistické zemi."

„Chtěl bych se stát knězem."

„Chcem sa snažiť o svätosť, ale nie sám. Nájsť spoločenstvo."

„Určitě se mi zlepšil vztah k papeži, vnímám ho teď tak trochu jako jednoho z nás."

„Být křesťanem není statický stav, ani vid dokonavý. Jdeme za Kristem. Dynamika. Úsilí. Pády. Potřebujeme sílu, odhodlání a plnou milost Boží. Návštěva papeže je nesmírné požehnání, které tuto milost nabízí. Chci a potřebuji brát plnými doušky, jinak nejsem schopná dávat - milovat. Být křesťanem. Být více křesťanem - po návštěvě papeže."

„Že lidé kolem mě, kteří se nezajímají o Pána, se začnou ptát. A budu jim umět odpovědět tak, jak to cítím: že God is Great! Můžou za Ním s čímkoliv jít a On jim dá, co potřebují, i když to není vždy tak, jak si to představujeme. Ale On s námi má své plány. Chci se naučit jim rozumět, přijmoutt je a plnit."

„Nepřijela jsem se podívat na papeže, jako na známou osobnost, ale přišla jsem se zkusit nasměrovat tam, kam se nás snaží nasměrovat on - k Bohu."

„Měla jsem to štěstí a dívala se svatému otci do očí. Stačil ten jeden pohled a já si rázem uvědomila, že nejsem jedna ze sta,ale i já něco znamenám a mám šanci něčím hnout... Bylo to úžasné a smysluplné setkání...!"

„Přečtu si papežovu encykliku Deus caritas est."

A na závěr přidáváme ještě odpověď ze všech odpovědí nejoriginálnější. Schválně, jak ji dokážete interpretovat: „Přestanu vytahovat cibulky dvouletek po prvím roce z hlíny!"

 

 

Zobrazeno 2655×

Komentáře

vojtec

Pokud hledáte výsledky losování, tak ty najdete tady: <a href="http://www.navsteva-papeze.signaly.cz/0910/vysledky-souteze-promena-s" target="_blank">http://www.navsteva-papeze.signaly.cz/0910/vysledky-souteze-promena-s</a>

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona