Legendární výlet Benedikta XVI. tentokráté do České republiky

Začíná novéna

8. 9. 2009 9:30
Rubrika: duchovní příprava | Štítky: z jedné vlny

Právě dnes je první den novény, díky které smůžete prohloubit svou duchovní připravu na příjezd Svatého otce do České republiky a na jeho setkání s mládeží ve Staré Boleslavi.

Novéna probíhá od 8. do 16.9. Na webu www.navstevapapeze.cz budou každý den zveřejňovány aktuální texty pro daný den.


 

"Novéna je devítidenní příprava na nějakou slavnost nebo událost… (je to) ucelený čas věnovaný modlitbám, vhodné četbě a úvahám zaměřeným k tématu očekávané slavnosti. Máme se v ní duchovně připravit a otevřít vstříc tomu, co anebo kdo k nám přichází," stojí v úvodu brožury.

Slovo "novéna" pochází z latinského označení pro číslovku "devět". Obsahem pobožnosti na každý z devíti dní od 8. září, svátku Narození Panny Marie, do 16. září, památky české světice sv. Ludmily, je četba Písma svatého, zamyšlení nad biblickým textem a úryvek z promluv papeže Benedikta XVI.

Tato novéna je "vyvrcholením duchovní přípravy." na Návštěvu, která nám už doslova klepe na dveře.

Ke každému dni novény bude také vycházet speciální vydání E-neděle, kterou na signálech naleznete publikovanou ZDE. První den pak tady. Její přímé zasílání na email je možné objednat si u Paulínek (www.paulinky.cz), které ji připravují.

Novénu si můžete stáhnout níže, v papírové podobě je k dostání za dobrovolný příspěvěk. Strukturu prvního dne naleznete v tomto článku.

novéna_papež.pdf

Zobrazeno 1820×

Komentáře

jondra

šikovná věc, ta elektronická podoba<br />
díky

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona